Haber

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl anıtını şekillendiriyorlar

tarihinde

yayınlandı

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 16. kez düzenlediği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, dolu dolu geçiyor. Cumhuriyetin 100. yılı için ortak bir eser ortaya koyacak olan sanatçılar da etkinliğin büyük bir marka olduğunu ve sempozyuma katıldıkları için gurur duyduklarını söylüyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından konsepti ve çeşitliliğiyle dünyada sadece Eskişehir’de düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kent halkının da yoğun ilgisi ile devam ediyor.

Bu yıl ilk kez Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen etkinliğe katılan 21 yerli sanatçı, cumhuriyetimizin 100’üncü yılına özel olarak tasarlanan ve şehre anlam katacak sanat eseri için çalışmalarını sürdürüyor. Birbirinden özel ve renkli etkinlikleri de içinde barındıran sempozyum kapsamında ortaya çıkacak eser için çalışan sanatçılar, etkinliğin çok değerli olduğunu vurguluyor.

Sanatçılar, cumhuriyetin 100’üncü yılı için oluşturulan esere katkı sağlıyor olmaktan da gurur duyduklarını söylüyor.

“Sempozyum bir marka oldu”

Sanatçı İlhan Marasalı, sempozyuma ikinci kez katıldığını anımsatarak “Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği 16’ncı Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’na ikinci katılışım. Daha önce de 7’ncisine katılmıştım. Son derece keyif aldığım bir sempozyum ve Eskişehir’in tanınırlığı açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Ve bu sempozyumun artık bir marka olduğunu söyleyebilirim. Bu sene sempozyumun konusu 100’ün yıl anısına bir anıt yapmak. Burada benim de bir eserim olacak. Bu çok önemli. Cumhuriyetin 100 yılını geride bıraktık. Umarım bu anıtla daha çok 100 yılını görürüz” dedi.

“Ortak çalışma yapmak bizim için çok önemli”

Candan Güngör, “Ülkemizde yapılan bu tür sempozyumlar aslında bizim eğitimimizin bir parçası. Biz burada akademisyen olarak farklı üniversiteden gelen hocalarımızla ve öğrencilerimizle çalışıyoruz. Dolayısıyla eğitime yönelik de bir çalışma oluyor. Burada öğrencilerimiz bizimle çalışarak çeşitli teknikler öğreniyorlar. Bu tür sempozyumlara çok ihtiyacımız var. Türkiye’de buna benzer çalışmalar var ama en önemlilerinden biri de Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu. Cumhuriyetin 100’üncü yılında böyle ortak bir çalışma yapmak bizim için çok önemli. Somut bir şey ortaya koymak, dış mekanda kalıcı olması, geçici olmaması, halk ile iç içe olması, şehrin yaşam kalitesine bir katkısı olması çok önemli. 100’üncü yılda ben de hem akademik anlamda hem sanatçı olarak katkıda bulunuyorum. Özellikle 100’üncü yılda bir Türk kadını olarak idrak etmek beni mutlu ediyor” diye konuştu.

“Bu projenin bir parçası olmak büyük gurur”

Sanatçılardan Emet Egemen Işık Aslan ise “16’ncı Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu. Şimdiye kadar yapılmış olan sempozyumlardan farkı 100’üncü yılda bunun gerçekleşmiş olması. Burada yer alan sanatçıların tamamı Türk. Öğrencilerle halk ile sanatçılarla aynı ortamda çalışmak inanılmaz keyifli. 100’üncü yıl için tasarlanmış olan bu projenin bir parçası olmak büyük bir gurur benim için. Yüreğime dokunan bir etkinlik” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyetin 100’üncü yılı için anıt yapıyoruz”

Dilek Alkan Özdemir de “Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 16’ıncısını düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumunda yer almaktan çok gurur duyuyorum. Ayrıca bu sempozyumun bu yıl farklı bir anlamı var. Cumhuriyetin 100’üncü yılı için bir anıt planlıyoruz. Diğer sanatçı arkadaşlarımla çalışıyorum, bu benim için çok gurur verici bir şey” dedi. 

Serap Erdoğan ise Cumhuriyetin 100’üncü yılı dolayısıyla yapılan anıt çalışmasında yer aldığından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Copyright © 2019 Eskişehir Objektif, powered by WordPress. made by BMCW