Sevgi

Tekraren bir 3 Aralık daha…

tarihinde

yayınlandı

Eskişehir’de kurulan Özel Eğitim Rehabilitasyon Derneği ve Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu’nun müştereken düzenlemiş oldukları “Rehabilitasyon Merkezlerinde Niteliğin Arttırılması” başlıklı çalıştay kısa bir süre önce Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezlerinin çoğunluğu, Federasyon temsilcileri ve en önemlisi İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hakan CİRİT, Odunpazarı, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve alanda yetkililerin bir araya gelmesiyle gerçekleştirildi. 

Federasyon delegeleri ve dernek yetkililerinin konuşmalarının ardından konusuna  hakim olan İl Milli Eğitim Müdürü’nün dile getirmiş olduğu konuları özetle ana başlıklar altında sıralamak gerekirse;

“Özel eğitimin yaygınlaşmadığı dönemlerde özel ihtiyaç sahibi bireyler, aileler tarafından bir şekilde saklanmakta ve toplumdan kaçırılmakta idi. Devletin konuya olumlu bakışı ve ailelerin bilinçlenmesiyle çocuklar eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri alarak, çocukların gelişimine fayda sağlanmıştır.

Şehirde üç bin beş yüze yakın zihinsel engelli birey eğitim çatısı altına alınmış olup, eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanmaktadır, bu açıdan Eskişehir, Türkiye genelinde öncü, önder  ve marka olma yönünde adımlar atmaktadır.

Milli Eğitim Müdürlüğü  tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafede olup, problemler çok rahatlıkla ilgili birimlere aksettirilmelidir.  Ayrıca ülke genelinde problemlerin daha güçlü aktarılabilmesi için sivil toplum kuruluşları da üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelidir.

Ancak bunların yanı sıra en önemli unsur kurumlar arası saygının yetersiz olduğudur. Birbirlerine saygı göstermeyen özel eğitim kurumlarının problemlerini çözmesi ve çözüm üretebilmesi zordur” şeklinde ifadelerde bulunmuştur.

Öncelikle, konuya hakimiyeti ve cesaretli ifadelerinden ötürü  Milli Eğitim Müdürü Hakan CİRİT’e  ve ekibine şükranlarımızı sunarız. 

Dünyada ortalama % 10, ülkemizde ortalama % 12, Eskişehir ortalamasının ülke genelinden biraz daha fazlası engelli bireyden oluşmaktadır. Ülkemizde ortalama bir ailenin dört kişiden oluştuğu düşünüldüğünde neredeyse ülkemiz nüfusunun yarısı engellilik olgusu ile iç içe yaşamaktadır. Hal böyle olunca engellilik konusu ve ilgisi sadece 3 ARALIK’larla  sınırlı kalmamalıdır.   

Özellikle zihinsel engelli bireylerin bakım, eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri bireyin doğumundan ölümüne kadar sürmekte olup, bu sürecin sihirli iki anahtarının SEVGİ ve SABIR olduğunu ve her günlerinin 3 ARALIK  olduğunu hiçbir zaman hatırdan çıkarmamak gerekir…

Necmettin Başkut- Sevgi Vakfı Y.K.Ü

Copyright © 2019 Eskişehir Objektif, powered by WordPress. made by BMCW